woensdag 22 mei 2013

Even iets heel anders, now something completely different.

Een van mijn hobby's is bakken. Waarschijnlijk omdat het iets is waar je als je werkt helemaal niet aan toe komt, dus eindelijk na ruim 40 jaar.... Bakken is leuk, maar wie moet het allemaal opeten? Daarom ben ik steeds op zoek naar vet en/of suikervrije recepten. Vandaag heb ik er een gevonden die vetvrij is en supersnel (in 5 minuten) te maken. Het is een ananasplaatcake met cranberries en amandeltjes. Ook goed voor Kees, mijn "koekjesmonster", want in koek zitten veel verzadigde vetzuren en die zijn niet goed voor je hart. Ik vond het recept op internet en heb zelf de cranberries en amandeltjes toegevoegd. Om zo te eten, maar natuurlijk ook heerlijk met aardbeien en slagroom!

Het recept:
2 kleine blikjes ananas op sap
1 pak cakemix
Een theelepel baking soda of natriumcarbonaat
handvol cranberries (optioneel)
geschaafde amandeltjes

Pureer de ananas met het sap met de staafmixer. Voeg de cakemix toe en de baking soda. Roer tot een beslag en doe dan de cranberries erbij. Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet het beslag erop en bestrooi met de amandeltjes. Bak in een voorverwarmde oven op 175 C ongeveer 40 minuten. Je krijgt de cake wat lastig van het bakpapier, maar ja "een kleinigheidje hou je altijd".

One of my hobbies is baking. Probably because baking is something you don't have time for when you have a fulltime job, so after more than 40 years..... Baking is fun, but who is to eat it all? That's why i am always searching for low fat and/or sugar free recipes. Today i found one that is fatfree and superfast (5 minutes) to make. Its a pineapple traybake with cranberries and almonds on top. Also good for Kees, my "cookiemonster", because cookies contain lots of saturated fatty acids which are unhealthy for your heart. I found the recipe on the internet and added the cranberries and almonds.

The recipe:
2 small cans of pineapple in its own juice (no sugar added)
1 box of spongecakemixture
1 teaspoon of baking soda
handful of dried cranberries (optional)
thinly sliced almonds

Blend the pineapple with the handblender. Add the cakemixture and baking soda and mix until you get a good dough, then add the cranberries. Cover a bakingtray with bakingpaper. Poor the dough on the tray and cover with almonds. Bake in a preheated oven 175 C for about 40 mins. It's a little hard to get the cake off the bakingpaper, but then there is always something...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten